Cred în.

By Sunday, October 5, 2014 0 Permalink

N u cred în traficul fals, nici măcar atunci când e vorba de milioane de unici și de afișări. Cred în content, nu în mizerie. Cred în respectul față de cititor, nu în păcălirea acestuia. Cred în educație și construcție, nu în buldozere și alienare. Cred în produsele quality care au trafic mic și nu în produsele mizerabile care fac trafic mare. Nu cred în advertiserii care consumă în medii toxice fiindcă asta înseamnă că ei înșiși nu cred în produsele lor și, automat, își bat joc de ele. Nu există mass-market de proastă calitate care să aibă nevoie de publicitate. Mass-marketul se hrănește din el însuși, nu din advertising. Cred în advertiserii inteligenți și le cumpăr produsele.

Cred în sinceritatea produsului media. De aceea, la Playboy, cât mai suntem aici – o zi, o lună sau 20 de ani – nu vei vedea vreodată borhot. Vei vedea femei goale și texte care informează sau inspiră. Texte care nu mint. Cred că fiecare produs trebuie să-și ducă singur crucea, să-și găsească și să-și păstreze cititorii. Să nu și-i amețească. Să nu și-i transforme în criminali de spatele blocului. Nu cred în scumpisici pe facebook. Nu cred în știri cu morți anonimi. Nu cred în diamante false și în bricege boante. Nu cred în linkuri aberante. Cred în forța scrisului, cred în poantă și-n sugestie. În metaforă și-n poezie. În culoare. În quelque chose. Cred în personalități care transmit. În idei concrete. În old school. Fiindcă old school-ul a funcționat iar new school-ul se împiedică deseori în cratimă.

Nu cred în cei care mint frumos ci în cei care spun adevărul, fie și cosmetizat. În egală măsură, cred în print și-n online, dacă-s făcute onest. Cred în feliile de pepene ale jurnalismului, fiecare cu semințele ei. Nu cred în hateri și e unica specie pe care-o urăsc. Cred în diplomație și nu în scandaluri. Cred că impostura a stricat presa de orice fel, apoi presa a stricat bunul simț. Cred în merele care troznesc când le muști. Cred în golurile-spectacol, nu în cele din penalty-uri dubioase. Cred în pasiunea pentru proiecte mișto, nu în proiecte mișto abandonate din indolență. Nu cred în pupincurism ci în prietenie, loialitate și valoare. Din ele ai șansa să-ți construiești propriile biserici și să le umpli apoi cu credință.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *