Nu e nici un sex şi, dacă e să fim corecţi, ar trebui să se numească Nonsex and the Abu Dhabi city. Sunt patru femei urâte ca noaptea (deşi noaptea e de multe ori frumoasă) care încearcă din răsputeri să te facă să râzi la nişte poante de o sută de ori mai răsuflate decât răsuflatele poante din filmul anterior, Sex and the city 1. Fiecare dintre ele vine cu câte o problemă: una e măritată de doi ani şi pentru că bărbăţelul a adus un televizor în dormitor şi i-a cerut două zile de relache pe săptămână, are senzaţia că i se destramă căsnicia. Alta a ajuns la menopauză şi simte că-i piere nimfomania printre bufeuri şi creme de regenerare. A treia e persecutată la job, unde şeful îi reprimă constant iniţiativele. În fine, a patra, cu doi copii mici şi chirăitori, devine brusc îngrijorată când i se atrage atenţia că trufandaua ei de bonă nu poartă sutien şi ar putea fi sursa viitoarei nefericiri conjugale.
Cele patru dive (trebuie să povestesc filmul, e o mică răzbunare asupra penibilului) găsesc “salvarea” existenţială într-o excursie în Abu Dhabi, la invitaţia unui şeic bogat care o cunoaşte întâmplător pe Miss Nimpho Samantha. De aici încolo, totul se transformă într-o reclamă totală făcută micuţului emirat arab şi a hotelului în care sunt găzduite cu generozitate (sclavii incluşi) cele patru graţii tocite. Reclamă peste… reclame, fiindcă cu greu găseşti un film care să fie mai clar şi mai ofertant în product placement-uri care mai de care mai variate, de la Maybach la iPhone, de la Chanel la… mărcile lor de pantofi, scuze că nu le reţin. După ce Samantha reuşeşte să-i intrige la maxim cu sexualitatea ei pe bieţii arabi, cele patru sunt trimise pachet acasă de şeicul care iubeşte frumuseţea dar urăşte – pe motive religioase – desfrâul. Şi, trecând peste o mini-aventură fără sens prin bazarul plin de pericole (trebuia lungit filmul), fashion-hâdele ajung înapoi în New York şi, ca prin minune, îşi rezolvă rapid problemele: Mr. Big a eliminat televizorul din dormitor, Samantha şi-o trage în focuri de artificii cu miliardarul danez pe care nu l-a putut “rezolva” printre dune, morcoveaţa şi-a găsit un job la care poate să bată din picior când vrea iar Mother of Two a realizat că bona e lesbiană şi, de fapt, e cea care o ajută – cu sau mai ales fără sutien – ca viaţa să fie frumoasă.
Dacă va exista vreodată Sex and the city 3, propun regizorului Michael Patrick King (sau cine-o fi el) să filmeze în România şi să-i folosească pe Garcea şi Axente pe post de Sarah Jessica Parker şi Kim Catrall. Măcar sunt mai frumoşi. Şi, cu o mică forţare, ar putea scoate poante mai bune.
Sex and the city 2. 2010. 146 min. Regia: Michael Patrick King. Cu: Sarah Jessica Parker, Kim Catrall, Kristin Davis, Cynthia Nixon.
Trailer: